Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op

In de serie “La Musique Française” voert het Ribattuta Vocal Ensemble werken uit geschreven in de Franse koortraditie van de 20e /21e eeuw. Inmiddels is “Paris vaut bien une Messe” het vierde programma in deze reeks.

Voor 24 zangers en 2 orgels. De orgels worden bespeeld door Hayo Boerema en Geerten Liefting.

Agenda Paris vaut bien une Messe

  • 28 Mei - 20:00 Orgelpark Amsterdam (Vondelpark)
  • 31 Mei - 20:15 Bonaventurakerk Woerden
  • 8 Jun - 15:00 Laurenskerk Rotterdam
  • 4 Okt - 15:00 Catharinakerk Eindhoven

Programma Paris vaut bien une Messe

  Orgelsolo / Improvisatie
Gregoriaans Antifoon “Salve Regina”
Françis Poulenc
(1899 – 1963)
Litanies a la Vièrge Noire
  Orgelsolo / Improvisatie

Yves Castagnet
(*1964)

Messe Salve Regina (2007)
1. Kyrie
2. Gloria
3. Sanctus
4. Agnus Dei

Programmabeschrijving Paris vaut bien une Messe

“Bij de compositie van deze mis ben ik zeker geïnspireerd en de Kathedraal van de Notre Dame te Parijs” schrijft de componist Yves Castagnet.

 

Het programma “Paris vaut bien une Messe” is opgebouwd rond de recent geschreven mis “Salve Regina” (2007) van Yves Castagnet, organist-titulair van het koororgel in de Notre Dame te Parijs. De mis, geheel gebaseerd op thema’s uit het gregoriaanse Salve Regina, bestaat uit 4 delen: Kyrie, Gloria, Sanctus en Agnus Dei.


Yves Castagnet
“Deze muziek is absoluut nauw verbonden met de klankwereld van de kathedraal, zijn orgels, de Matrîse koren, en ook met specifieke atmosfeer van deze unieke plaats, die nu al vele jaren het hart van mijn leven als musicus en als gelovige vormt”. Yves Castagnet is sinds 1988 organist –titulair van het koororgel van de Notre dame te Parijs.

“Paris vaut bien une Messe”
In de opbouw naar deze monumentale “Messe Solennelle”, worden werken met een gelijke thematiek gespeeld en gezongen: Litanies à la Vierge Noire van Francis Poulenc, de Gregoriaanse antifoon Salve Regina, en orgelimprivisaties van topniveau. Muziek rond een mis uit de Notre Dame te Parijs; “Paris vaut bien une messe”.